Cunoscut sub numele generic de termopan, geamul termoizolant reprezinta de fapt un ansamblu format din doua foi de sticla, intre care exista un mediu gazos (aer sau in unele cazuri un gaz), etansate perfect.

Parte componenta pentru ferestre si usi cu termopan, geamul poate aduce un plus de aspect dar si de confort in functie de carcteristicile sticlei folosite in proiect.

Tamplaria PVC cu geam termopan produsa de EASTEURO este realizata din sticla si structuri variate:

Geamuri termoizolante cu argon:

Producem geamuri termoizolante cu argon în conbinatii: float, low-e soft, planitherm 4S, antiefractie, decorative, colorate, reflexive, fonoizolante, etc.

Geam din sticla FLOAT: Asigura o transmisie luminoasa extrem de ridicata, obtinut prin combinatia a doua foi de sticla float, reprezinta cel mai ieftin produs din gama geamului termopan.

Geam din sticla LOW-E: Obtinut prin combinarea unei foi de sticla low-e soft (sticla cu acoperire moale de joasa emisivitate) si orice alt tip de sticla (clara, colorata, reflexiva, antiefractie, etc), cu spatiul dintre foi umplut cu gaz de argon, reprezinta unul din cele mai performante vitraje existente din punct de vedere al transferului termic.

Geam din sticla PLANITHERM 4S: Cu SGG PLANITHERM 4S te bucuri de temperatura perfecta si lumina ideala indiferent de anotimp. Functia sa de confort iarna-vara mentine o atmosfera placuta tot timpul anului iar reflexivitatea confera oricarui spatiu un aspect elegant.

Geam din sticla REFLEXIVA: Prezinta multifunctionalitate, combinand functia de control solar (diminuarea efectului de sera) si arhitectural cu izolarea termica, acustica, rezistenta la foc, in functie componenta geamului termopan.

Geam din sticla COLORATA: Se obtine prin combinarea unei foi de sticla de diferite culori ce contin oxizi metalici incorporati, in geamul termopan, are rol de control luminos si protectie impotriva razelor UV.

Geam din sticla ANTIEFRACTIE: Acest tip de geam termopan se foloseste pentru vitrarea suprafetelor care trebiuie sa asigure un grad ridicat de protectie la ranire, la vandalism, explozie, etc.

Specificatii tehnice

Geamul de tip Low-e se comporta astfel, privind din exterior/interior, observam:

1. de la exterior

a. permite patrunderea radiatiei luminoase

b. respinge patrunderea radiatiilor ultraviolete UV

c. respinge patrunderea radiatiei calorice

2. de la interior

a. respinge patrunderea radiatiei calorice

Izolatie fonica

Intensitatea  zgomotului, in functie de unele activitati/locuri uzuale:

 • 20 dB – sunetul unui ceas -foarte incet
 • 30 dB – vorbe in soapte- incet
 • 40 dB – zgomotele obisnuite într-o încăpere – normal
 • 50 dB – zgomotul la nivelul unei discuÅ£ii – normal
 • 60 dB – zgomotul la nivelul unui birou – tare
 • 70 dB – zgomotul unei masini aflate la 5 m depărtare – tare
 • 80 dB – zgomotul la nivelul unei strazi – foarte tare
 • 90 dB – zgomotul unui claxon – foarte tare
 • 100 dB – zgomotul la nivelul unei strazi cu trafic intens, inclusiv trafic de camioane – insuportabil
 • 120 dB – zgomotul la nivelul  aeroporturilor – insuportabil
 • Peste 140 dB se zgomotul poate deveni dureros

Sticla ornamentala:

Sticla ornamentala: vitralii, cristale aplicate, sticla foliata

Vitralii
Vitralilul este din ce in ce mai prezent astazi, transformandu-se intr-un element decorativ la indemana iubitorilor de frumos.
Un vitraliu clasic este format din bucati de sticla colorata tinute impreuna de o retea de zabrele de plumb. Efectul vitraliului este dublu, el infrumusetand atat exteriorul cat si interiorul unui spatiu prin filtrarea luminii. Se obtine astfel o atmosferã particulara a spatiului care preia din culorile ce strabat bucatile de sticla colorata. Prin modernizarea tehnicii vitraliului si prin punerea la dispozitia creatorilor a unor materiale si utilaje performante vitraliul a devenit mai accesibil. Astfel , vitraliul obtinut prin tehnica laminarii (aplicarea de folii colorate delimitate cu o banda de plumb pe un suport de sticla) a dus la obtinerea unui produs deosebit si mai accesibil din punct de vedere al pretului.
La cererea clientilor putem proiecta si realiza orice alte modele de sticla ornamentala.